AK PARTİ PALANDÖKEN’DE ADAYLIK YARIŞI

Palandöken bölgesine 19 aday adaylığı başvurusu yapıldı. Mevcut Başkan Orhan Bulutlar’la birlikte 20 kişi başkan adayı olmak adına yarışacak. Pazar günü yapılacak temayül yoklaması sonrasında, Şehir merkezinde anket çalışmaları yapılacak ve ay sonu  aday adaylarıyla genel merkezde oluşturulan ekip mülakat yapacak.  

PALANDÖKEN’DE ÖNE ÇIKAN İSİMLER

Palandöken için aday adayı olan isimler şöyle; Zeki YİĞİT, Tekin PINAR, Bekir KORKMAZ, Ebubekir ÖZÜDOĞRU, Ahmet AKÇAY, Eray AYDIN, G. Levent ÇELEBİ,M. Latif MASKAN, Mustafa AYGÜN, Yakup DOĞAN, Mete KOPTAGiT, H. İbrahim GÖKÇAN, Ali ANLAR, İsrafil ATAR, Cem ÇİL, M. Hatip SEVEN, Ayşe GÜRCAN, Erhan TOPÇU, Melek KELEŞOĞLU.

Mevcut başkan Orhan BULUTLAR, görev süresi boyunca yaptığı hizmetlerle göz dolduran bir isim. Palandöken Belediyesi Erzurum’daki belediyeler arasında en sorunsuz belediye. Ciddi bir borcu yok. Kendi öz kaynaklarıyla ilçeye prestij projeler kazandıran Orhan Bulutlar ilçe halkı tarafından sevilen bir isim.

G.Levent ÇELEBİ, 1989 yılında belediye hayatı başlayan Çelebi, belediyenin bir çok kademesinde görev almış bir isim. Sağlık Eski Bakanı Recep Akdağ’ın Erzurum’da danışmanlığını yapan Çelebi, şu anda aday adaylığı için istifa ettiği TRT Erzurum Müdürlüğü’nde strateji uzmanı olarak çalışıyor. Erzurum milletvekili Recep Akdağ’a yakınlığı ile tanınan Çelebi’nin adaylık noktasında şansı yüksek görünüyor.

Mustafa AYGÜN, Erzurum Büyükşehir Belediyesi İmar ve Ruhsat Müdürü. Son derece zor bir görevi olan mimar Aygün ile ilgili bu güne kadar çıkmış en ufak bir şaibe yok. Doğma büyüme Palandöken ilçesinde yaşayan Aygün’ü ilçede herkes tanıyor. MHP’li seçmenin oldukça fazla olduğu ilçede Aygün, milliyetçi seçmenden de oy alabilecek bir isim. Bu özellikleriyle Mustafa Aygün ismi de ilçede ön planda.  

Bekir KORKMAZ, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Maliye Bakanlığı, Başbakanlık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önemli birimlerinde görev almış bir isim. Refah Yol Hükümeti döneminde Necmettin Erbakan Hoca'nın danışmanlığı da yapmış olan Korkmaz’ı Erzurum 2011 Üniversiteler Arası Kış Oyunları’nın Genel Koordinatörlüğü döneminde tanıdı. Erzurum adına son derece başarılı bir 2011 süreci yaşandı. Bu gün Erzurum’da kış turizminden söz ediliyorsa Korkmaz’ın emeği çoktur. Bekir Korkmaz ismi de bu özellikleriyle Palandöken’de ön plana çıkıyor.  

Yücel Ahmet İŞLEYEN, Narman Belediye başkanı. Palandöken için sürpriz isimlerden biri. Narman’da kısıtlı imkanlarla son derece başarılı hizmetlerin altına imza atan İşleyen ismi, Palandöken ilçesinde oldukça fazla dillendiriliyor. Belediyecilik konusunda uzman olan İşleyen vizyon sahibi biri. İnsani ilişkileri son derece başarılı. Palandöken’den aday olup seçilmesi halinde ilçeye ciddi bir vizyon kazandırabilir. MHP geçmişi de bulunan İşleyen, Palandöken bölgesindeki milliyetçi seçmen üzerinde de etkili olabilecek bir isim. İşleyen ismi de Palandöken ilçesinde öne çıkan isimlerden biri.

Cem ÇİL, Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı bürokratlarından. Başkan danışmanlığı görevini yürüten Cem Çil, Elektrik Elektronik Mühendisi. 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliğine seçilen Cem Çil, özellikle Enerji projelerinde aktif rol almış bir isim. İş adamı kimliği de bulunan Çil, şehirde tanınan, sevilen bir isim. Cem Çil bu özellikleriyle Palandöken ilçesinde ön plana çıkan adaylardan biri.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.