SİYASET Haber Girişi : 10 Mart 2020 00:25

AK PARTİ HINIS'TA SEÇİM YAPAMADI, DELEGE DEMOKRASİ DERSİ VERDİ.

AK PARTİ HINIS'TA SEÇİM YAPAMADI, DELEGE DEMOKRASİ DERSİ VERDİ.
AK Parti Hınıs ilçe kongresinde olaylar çıktı. Mevcut aday karşısına iki liste daha çıktı. Ancak divan eksikleri olduğu gerekçesiyle listeleri kabul etmeyince, tepkiler yaşandı, delege salonu terk etti. seçim yapılamadı.
AK Parti Hınıs ilçe teşkilatı Cumartesi günü kongre yapmak için toplandı. 



AK Partiİl Başkanı Mehmet Emin Öz daha önce yaptığı basın toplantısında mevcut adayla devam edileceğini açıklamıştı.  Ancak Kongrede iki liste daha çıktı. Ertan Eren ve Koçer Aydın, divana liste verdi. İl Kordinatörü ve divan başkanı Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, il delege sayısı bir eksik yazılmış, 14 olması gerekirken, 13 isim var diyerek, iki listeyi değerlendirmeye almayacağını ve dolayısıyla mevcut başkan Mehmet Sönmez'in listesiyle seçime girileceğini açıkladı. 


Eren ve Aydın itiraz ederek, bu delege sayısını bize İl Teşkilat Başkanı verdi. Onun yönlendirmesi ile 13 il delegesi yazıldı. dolayısıyla kendilerini elemek için hile yapıldığı iddiasında bulundu. 


İtirazlar kabul görmeyince, delegeler tepki gösterdi. " göstermelik seçim yapmayın, bu demokrasi değil, seçim yapmayıp, direkt başkanı belirleyin, böyle demokrasi olmaz, yazıklar olsun." diye divana tepki göstererek salonu terk ettiler. 


Delegelerin salonu terk etmesi sonucu seçim yapılamadı. 

O anlar cep telefonu kameralarına yansıdı. İşte o görüntüler.... 




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.