SİYASET Haber Girişi : 11 Aralık 2018 17:49

AK Parti’de merkez ilçeler tamam.

AK Parti’de merkez ilçeler tamam.
AK Parti’de ilçe belediye başkanlarının belirlenme süreci devam ediyor. Ankara kulislerinden yansıyan bilgilere göre, merkez ilçeler olan Yakutiye, Palandöken ve Aziziye’de isimler belirlendi...

Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayan Ak Parti’de gözler ilçe belediyelerine çevrilmişti. Yaklaşık 15 gündür mesai yapan Ak Parti kurmayları merkez ilçede üç belediyenin adaylarını da belirledi. İl Başkanı, Büyükşehir Belediye başkanı ve milletvekilleri üç isim üzerinde mutabakat sağlayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sundu.

Yakutiye adayı Mahmut UÇAR

Yakutiye’de Mahmut Uçar; İstifa sürecinin son günü istifa ederek aday adayı olan Mahmut Uçar Yakutiye’den aday gösterilecek. Uçar, Sağlık eski bakanı Recep Akdağ’a yakınlığı ile biliniyor.

Mahmut Uçar kimdir;

1977 yılında Erzurum’un Merkeze bağlı Soğucak köyünde doğdu. İlkokulu Soğucak köyünde, orta ve lise tahsilini Erzurum İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra Narman Sağlık Merkezinde 1 yıl tabip olarak görev yaptı. Ardından yaklaşık 8 yıl Erzurum ve Yalova illerindeki sağlık kurumlarında çeşitli kademelerde yöneticilik görevinde bulundu. Akabinde Erzurum ilinde 2 yıl Aile Hekimi olarak çalıştı. Daha sonra Sağlık Bakanlığı Kuzey Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü görevini 2 yıl süre ile yürüttü. 2015-2017 yılları arasında Erzurum Halk Sağlığı Müdürü olarak görev yaptı.  Ekim 2017 tarihinde Erzurum İl Sağlık Müdürü olarak atanan UÇAR 1 Aralıkta aday adayı olmak için bu görevinden istifa etti. Mahmut UÇAR evli olup İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Palandöken adayı Muhammet SUNAR

Palandöken’de Muhammet Sunar ismi üzerinde mutabakat sağlandı. Muhammet Sunar Ak Parti il yönetiminden istifa ederek aday adayı olmuştu. Sunar, İl Başkanı Mehmet Emin Öz’e yakınlığı ile biliniyor.

Muhammet Sunar kimdir;

1971 Yılında Erzurum'da doğdu. Erzurum İmamhatip Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. AK Parti Erzurum Kurucu İl Yönetiminde Seçim İşleri Başkanı olarak görev yaptı. Halen Erzurum'da serbest Avukatlık yapmakta.

Aziziye’de Muhammet Cevdet ORHAN

Aziziye’de Başkan Muhammet Cevdet Orhan yerini korudu. İlçede yaptığı faydalı hizmetleriyle tanınan Orhan ismi üzerinde de anlaşma sağlandı.

Muhammet Cevdet Orhan kimdir;

Muhammed Cevdet Orhan,1984 yılında Erzurum’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi Erzurum’da tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Öğrenciliği süresince özel sektörde proje koordinatörü olarak çalıştı. Bu yıllarda Erzurum Genç Müsiad yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2005-2007 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisinde Danışmanlık görevi yaptı. 2007 yılında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Danışman olarak çalışmaya başladı.2014 Yılında Erzurum Aziziye Belediye başkanı olarak seçildi. Orhan Halen bu görevini yürütmekte.

Üzerinde mutabakat sağlanan üç ismin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulduğu ve bu hafta içi gerçekleşmesi planlanan Devlet Bahçeli, görüşmesi sonrasında Cumhurbaşkanının bu isimleri onaylayacağı belirtildi. İsmi onaylanan adayların hafta sonuna kadar açıklanacağı öğrenildi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • zekai 01 Ocak 1970 02:00

    Aziziye YAVUZ ATEŞ neden yalan haber yapıyorsunuz