SİYASET Haber Girişi : 01 Eylül 2019 14:26

AK PARTİ’DE İL BAŞKANLIĞI YARIŞI

AK PARTİ’DE İL BAŞKANLIĞI YARIŞI
Mahalli İdareler seçimleri sonrasında AK Parti’de kongre süreci başladı.

İlçe, il kongreleri sonrasında büyük kongreye gidecek olan AK Parti’de başkanların karneleri hazırlanıyor. Hal böyle olunca Erzurum AK Parti teşkilatlarında da siyasi hareketlilik başladı. Kongre sürecinde il başkanlığı için aday olmayı düşünenler, genel merkezden gelecek bir ışık bekleyenler, şimdiden kulis yapmaya başladılar.

 

 

İl Başkanlığı için mevcut başkan Mehmet Emin Öz en güçlü adaylardan biri. Delegeyi iyi tanıyan Başkan Öz son iki seçim hariç, seçim sonuçları noktasında çokta başarısız olmamış bir isim. Erzurum milletvekilli Selami Altınok’a yakınlığı ile bilinen Mehmet Emin Öz, mahalli idareler seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı noktasında da milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban’ın desteğini almıştı.  Ancak bu iki ismin çabası kendisini aday etmeye yetmemişti. İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün bir diğer dez avantajı da Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen. Her ne kadar iki isim arasındaki adaylık sürecinde yaşanan gerilim, seçim sonrasında durulsa da, siyaseten oldukça tecrübeli bir isim olan Başkan Sekmen, Mehmet Emin Öz’ün yeniden il başkanı olmasını istemeyecektir.

 

 

İl Başkanlığı için adı siyasi kulislerde çokça dillendirilen bir diğer isimde Palandöken’in başarılı ilçe başkanı Haktan Ömeroğlu. Palandöken ilçesinde girdiği her seçimden başarıyla çıkan İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, son seçimlerde de AK Parti’nin oy oranını bir puan artırmayı başarmıştı. Yerel seçimlerde Erzurum’da İYİ Parti en güçlü adayını Palandöken ilçesinden çıkarmış, buna rağmen Haktan Ömeroğlu’nun başarılı yönetimiyle AK Parti,  İYİ Parti’nin iki katı oy almayı başarmıştı. AK Parti’nin kurulduğu günden bu güne teşkilatlarda görev almış bir isim olan Haktan Ömeroğlu, teşkilatı da iyi tanıyan bir isim. Başarılı bir iş adamı, şehrin sosyal meselelerine de duyarsız kalmayan bir isim. Genç iş adamı Ömeroğlu Erzurum Ticaret Odasında da aktif görev alıyor.

 

 

B.B.Erzurumspor’un bir önceki Kulüp Başkanı Mevlüt Doğan’da il başkanlığı yarışında gündemde olan isimlerden biri. . Siyasi kulislerde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e yakınlığı ile bilinen Mevlüt Doğan’ı il başkanı görmek isteyenlerinde sayısı bir hayli fazla. AK Parti teşkilatlarının çeşitli kademelerinde görev yapmış, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği ve başkan vekilliği görevlerinde bulunmuş bir isim olan Mevlüt Doğan’ı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in de desteklediği söyleniyor.

 

 

AK Parti kulislerinde dillendirilen bir diğer isim de Narman’ın önceki dönem belediye başkanı olan başarılı siyaset adamı Yücel Ahmet İşleyen. 2004 yılından 2019’a kadar ilçesinde sürekli belediye başkanı seçilmiş bir isim olan Yücel Ahmet İşleyen. İşleyen, son seçimlerde AK Parti’den aday gösterilmemişti. İlçede herkes İşleyen’in bağımsız yada başka bir partiden aday olmasını beklerken, kendisi AK Parti’de kalıp mevcut adayın seçilmesi için gayret göstermiş bir isim. Vizyoner bir yapıya sahip olan İşleyen’in vatandaşla iletişim kurma becerileri oldukça yüksek. AK Parti Genel Merkezinde de tanınan ve sevilen bir isim olan Yücel Ahmet İşleyen’i AK Parti İl Başkanlığı koltuğunda görmek isteyenlerin sayısı oldukça fazla…  

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • erzurum merkez 01 Ocak 1970 02:00

    yücel ahmet işleyen bence gayet başarılı olabilecek bi vizyona sahip ayrım yapmayacak konuşma diksiyonu iletişim becerisi oldukça yüksek bence yücel ahmet işleyen olması gayet yerinde bir karar olacaktır

  • Öz ERZURUM 01 Ocak 1970 02:00

    Güzel memleketimde; çok kişiden adından çalışkanlığı, dikduruşu ve dürüstlüğü ile bahsedildiğini duyduğum başarılı biri olduğuna ilçesini ve çevre ilçeleri gezerek kanaat ettiğim Yücel Ahmet İşeyen’in AK PARTİ il başkanı olarak ilimize katkılarının çok fazla olacağı,AK PARTİ’mize ve Genel Başkanımız dünya lider Cumhurbaşkanı’mıza da layık olacağı düşüncesi ile rahmeti hocam Necmettin ERBAKAN hocamın siyaset adına bir sözüyle düşüncelerimi sunmak istedim “Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar.”

  • Can Erzurum 01 Ocak 1970 02:00

    Birkez Cumhuriyet Caddesinde karşılaştığım ve daha öncesinde isim olara çok duyduğum ve her kesimin sıtayışla bahsettiği Yücel Ahmet İşleyen nin hem partimize hem de ilimize büyük katkılarının olacağı düşüncesindeyim.

  • Palandöken 01 Ocak 1970 02:00

    Bu isimler arasında en bütünleştirici ve vizyon sahibi Ahmet İŞLEYEN Erzurum için en ideal il başkanı umarım doğru karar verirler.