GÜNDEM Haber Girişi : 11 Aralık 2018 13:33

800 gram doğan Ömer Pusat bebek 3 santimetrelik kesi ile hayata tutundu

800 gram doğan Ömer Pusat bebek 3 santimetrelik kesi ile hayata tutundu
Erzurum’da 7 aylıkken 800 gram doğan 'Ömer Pusat' bebek 3 santimetrelik kesi ile yapılan ameliyatla hayata tutundu.
ERZURUMEKSPRES - Erzurum’da 7 aylıkken 800 gram doğan 'Ömer Pusat' bebek 3 santimetrelik kesi ile yapılan ameliyatla hayata tutundu. 
2 ay önce Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kontrolden geçirilen genç kadının bebeğinin alınması kararlaştırıldı. Genç kadın hastanede yapılan sezaryenle 800 gram ağırlığında erkek bebeği dünyaya getirdi. Ailesinin 'Ömer Pusat' adını verdiği bebek, üniversitede yeni doğan bakım ünitesinde kuvöze konularak tedaviye alındı. Akciğere giden damarda açıklık tespit edilen Ömer bebeğin ameliyat edilmesine karar verildi. Minik Ömer, bugün yapılan kontroller sonrası ameliyata alındı. Ameliyat akciğere giden damar açıklığını kapatmak için 3 santimetrelik kesi açılarak yapıldı. 
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müşahede altında tutulan Ömer Pusat bebeğin annesi S.R ve babası U.R bebeklerini kucaklarına alacakları günü umutla bekliyor. 

3 santimetrelik kesi ile ameliyat edildi 
Ameliyatı yapan Çocuk Kalp Cerrahı Uzmanı Dr. Mehmet Biçer bu tarz yapılan ameliyatların hastalar için bir şans olduğunu ifade ederek "Bebeğimiz 800 gram akciğere giden damar açıklığını kapatmamız gerekiyor. Bebeğin 800 gram olması bu ameliyatta etkenlerden birisi biz küçük bir kesi ile yaklaşık olarak 3 santimetrelik bir kesi ile bu ameliyatı yapacağız. Bu hastalar bu ameliyatın burada yapılabildiği için şanslılar normalde bu hastalara göğüs duvarında çok büyük kesiler açılarak yapılıyor" şeklinde konuştu. 
Hastanedeki bakımı süren Ömer Pusat bebeğin önümüzdeki haftalarda tedavisinin tamamlanarak taburcu edilmesi bekleniyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.