SPOR Haber Girişi : 24 Ocak 2020 11:25

6. ULUSLARARASI ERZURUM EMRAH ÖZBAY BUZ TIRMANIŞ FESTİVALİ

6. ULUSLARARASI ERZURUM EMRAH ÖZBAY BUZ TIRMANIŞ FESTİVALİ
Erzurum’da 24-29 Ocak tarihlerinde düzenlenecek olan Uluslararası Emrah ÖZBAY Buz Tırmanış Festivaline aralarında dünyaca ünlü dağcıların da bulunduğu çeşitli ülkelerinden 38 Yabancı 110 Türk sporcu katılacak.




Ana Sponsorluğunu Tortum Belediyesinin yaptığı festivale, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Tortum Kaymakamlığı, Uzundere Belediyesi, Uzundere Kaymakamlığı, Hınıs Belediyesi, Ejder Off Road Kulübüde destek veriyor. 







Festivali 6 yıldır başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten ATAK Doğa Sporları Derneği Başkanı ve Festival Genel Koordinatörü Dağcı Çetin BAYRAM yaptığı açıklamada; "2009 yılında Dünyanın en yüksek Buz Tırmanma duvarını Atatürk Üniversitesi Kampüsü içerisinde yapımına sebep olmuştuk. Neden olmasın dedik. Türkiye’de neden Buz Tırmanışı yapılmasın? Ve Erzurum neden bu işin başkenti olmasın. Bu niyetle şehrimizdeki büyüklerimizin kapılarını çaldık. 







Bazı sebeplerden dolayı maalesef 2014 yılına kadar beklemek zorunda kaldık. 2014 yılında dönemin Valisi Sn.Ahmet ALTIPARMAK’ın desteğiyle Türkiye’nin ilk Buz Tırmanış Çalıştayını yaptık. 2015 yılına geldiğimizde bu çalıştayın sonuç raporu ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Mehmet SEKMEN’in kapısını çaldık. 







Dünya Dağcılık Federasyonunun tek Türk Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Nejat AKINCI’nın da katıldığı bir toplantıda Sayın Mehmet SEKMEN’e projemizi anlatma fırsatı bulduk. Sayın Başkan hiç düşünmeden her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi. Bizde bu güveni çok şükür boşa çıkarmadan bu yıl 6.sını düzenleme şansı bulduğumuz festivalimize başladık. 







Şunu çok net ifade etmeliyim ki Türk Dağcılığı Mehmet SEKMEN’e çok şey borçludur. Bugün baktığımızda biz verdiğimiz sözü tuttuk ve Türkiye’ye Buz Tırmanışını getirip Erzurum’u bu işin merkezi haline yaptık. Bu katma değeri sağlamamızın en büyük destekçisi Sayın başkanın vizyonu olmuştur. 







Son iki yıldır ise Erzurum’u bir turizm cenneti haline getirmek için canla başla çalışan Sayın Valimizin büyük desteği ile Festival daha ayakları yere basar hale geldi. Bu bağlamda verdiği destekten ötürü Sayın Valimiz Okay MEMİŞ beyefendiye ve Türk Dağcılığına kattığı değerden ötürü sayın Mehmet SEKMEN beyefendiye Türk Dağcılığı adına teşekkürü borç bilirim. 







Bu yıl festivalimizin sponsoru Donmuş Şelale tırmanışlarının temelinin atıldığı Tortum İlçesi. Tortum’un özverili ve samimi Belediye Başkanı Sayın Muammer YİĞİDER sayesinde 6. Festival anlamlı bir hal aldı. Çünkü bu işin temeli Tortum’da atıldı. 







Önümüzde ki 4 gün boyunca Tortum’un Demirciler, Su Yatağı, Pehlivanlı, Derekapı, Uzunkavak, ve Serdarlı mahallelerinde ve Çoruh'un incisi ilçemiz Uzundere’nin Cevizli ve Kirazlı mahallelerinde bulunan Donmuş Şelalelere tırmanacağız. Erzurum bu bağlamda oldukça şanslı bir coğrafi konumda. Bu konumu Dünyanın bir çok yerinden bu işin turizmi ilede ilgilenen ünlü tırmanıcıları şehrimize getirerek tanınırlığını artırma ve yeni bir lokasyon oluşturma çabasındayız. Bu hedefimize de büyük oranda ulaştık. 4 gün sürecek festivalin son gününde ise Kanyonları ile meşhur Hınıs ilçemizde belirlediğimiz kaya tırmanış bahçesinde hatıra rotaları açacağız" dedi.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.