KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 28 Nisan 2019 12:35

12'nci Uluslararası Öğrenci Buluşması

12'nci Uluslararası Öğrenci Buluşması
Erzurum Yakutiye Kent Meydanında Türkiye'de eğitim gören 203 ülkeden 150 bin misafir öğrencinin kültürlerini tanıtması için 12'nci Uluslararası Öğrenci Buluşması düzenlendi.

ERZURUMEKSPRES/ Ethem Ozan Şahin / Orhan Akbaş  

 27-28 Nisan tarihleri arasında devam edecek olan Öğrenci Buluşmasında farklı ülkelerden Erzurum'a gelen öğrenciler standlar açarak Erzurum halkıyla tanışmak için kucak açtı.



Kırgızistan'dan gelen Meerim Askarbekova "Buraya 2015 yılında geldim. Önce Türkçe eğitimi aldım. İşletme bölümünde yüksek lisans yapıyorum şuan son dönemimdeyim. Türkiye'ye geldiğim için çok mutluyum. Geçmişe gitsem bir daha Türkiye'de okumak isterdim. Çok sevdim burayı ve hiç yabancılık çekmedim. Bugün Uluslararası Öğrenciler Buluşması oluyor. Erzurum'da yaklaşık 2 binden fazla uluslararası öğrenci olduğu için burda 50 ülke tanıtıyoruz. Böyle bir etkinliğin yapılması çok güzel. Farklı ülkeler farklı kültürler bir araya geliyor. Birbirimizi tanımıyoruz dostluklar ediniyoruz. Herkesi bekliyoruz" şeklinde konuştu.



Bu tür etkinlikler bize çok iyi geliyor diyen Kazakistan'lı Nur Sultan Burganakov ise Türkiye'de yaşamaktan çok mutlu olduğunu, böyle etkinliklerle kendilerini tanıtma fırsatı yakaladıklarını ve onlara böyle imkanlar verildiği için teşekkür ettiğini söyledi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.