GÜNDEM Haber Girişi : 14 Şubat 2020 11:29

1 MİLYON DEĞİL 650 BİN TURİST

1 MİLYON DEĞİL 650 BİN TURİST
Erzurum, 1 milyon turist sayısını aştı haberleri sonrasında, Kültür Turizm il müdürü Cemal Almaz'dan açıklama geldi. Bir yılda Erzurum'a gelen turist sayısı 650 bin, konaklama sayısı 1 milyon...
Erzurum'a 2019 yılında bir milyon turist geldi yönünde çıkan haberler sonrası vatandaşta oluşan kafa karışıklığını gidermek adına görüşlerini aldığımız Kültür Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, Erzurum'a gelen turist sayısının 650 bin kişi olduğunu açıkladı. 



Almaz, Erzurum'un yatak kapasitesinin 11 bin olduğuna dikkat çekerek, Bir yılda 650 bin kişinin Erzurum'u ziyaret ettiğini ve otellerde geceleme rakamının 1 milyon olduğunu belirtti. Almaz," Erzurum'da toplam 86 otel var. Bunların 27'i turizm ruhsatlı, 50 otelimizde belediye ruhsatlı, bu otellerimizin tamamının yatak kapasitesi 11 bin. Bunlara ordu evi gibi öğretmen evi gibi, konuk evi gibi misafirhaneler dahil değil.Biz 1 milyon rakamını açıklarken gelen turist sayısı değil, otellerde geceleme sayısı olarak verdik. Geceleme de son derece önemli" dedi. 



Erzurum'a gelen turist sayısının artmasında Erzurum Valisi Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in ciddi katkıları olduğunu belirten Almaz, " Önümüzdeki süreçte bu rakamlar daha da artacaktır. Erzurum'un hem yaz Hemde kış turizmindeki potansiyellerini daha da ön plana çıkaracağız" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.